Az Év Autója 2024 választás nyertese a Scenic E-Tech Electric

A 2024-es Év Autója díjat a Scenic E-Tech electric nyerte el az európai zsűri szavazatai alapján. Kompakt kialakítása és könnyű súlya ideális a városi közlekedés során, de a hosszú utazásokhoz is megfelelő választás, hiszen amellett, hogy élvonalbeli technológiát és kényelmet nyújt, 625 km WLTP szerinti hatótávolsággal büszkélkedhet. A Scenic a hetedik olyan Renault modell, amelyet az Év Autójának választottak.

A Scenic E-Tech electric-et szavazták meg a 2024-es Év Autója díj nyertesének. Az eredményeket a Genfi Autószalonon (Svájc) megrendezett díjátadó ünnepségen hirdették ki február 26-án, hétfőn.

A tavaly novemberben tartott első körös szavazás után a Scenic illusztris társaságban jutott be a hét döntős közé: BMW 5, BYD Seal, Kia EV9, Peugeot E-3008/3008, Renault Scenic, Toyota C-HR, és Volvo EX30.

A díj nyertesét egy 22 országból érkező 59 tagú autós újságírókból álló zsűri választotta ki. Az első helyen a Scenic végzett, és ezzel a hetedik Renault modellé vált, amely a rangos Év Autója címet viseli a Renault 16 (1966), Renault 9 (1982), Clio (1991), Scenic (1997), Megane (2003) és Clio (2006) után.

“A tekintélyes Év Autója díj elnyerése nagy büszkeség az egész Renault Csoport és a Renault márka számára. Ez az elismerés bizonyítja azt, hogy megfelelő döntéseket hoztunk: rekordokat megdöntő hatótáv, hatalmas és magával ragadó helykínálat, mindezt az ökológiai lábnyom hatásainak figyelembevételével! A vezetési élményt és a “voiture à vivre” felszereltségeket tekintve, mint például az új Solarbay panoráma üvegtető vagy a legújabb generációs OpenR link multimédia rendszer integrált natív Google-szolgáltatásokkal, a Scenic minden tulajdonsággal rendelkezik ahhoz, hogy megerősítse pozícióját az elektromos autók piacán Európában” mondta el Fabrice Cambolive, a Renault márka vezérigazgatója.

A kifejezetten elektromos autókhoz tervezett AmpR medium platformra (korábban CMF-EV) épülő Scenic E-Tech electric olyan aktív életet élő embereknek készült, akik a sokoldalúságot keresik. A zéró kibocsátás, agilitás, könnyű súly (1 890 kg) és kompakt kialakítás (4,47 m hosszúság) miatt a Scenic tökéletesen megfelelő városi használatra. A hosszabb utakhoz a Scenic akár 625 km WLTP szerinti hatótávot, kényelmet, tágas belsőt és magas szintű vezetési élményt kínál – a már a modelltől megszokott okos ötleteken túl.

A Scenic E-Tech electric ára 17 999 000 Ft-tól indul Magyarországon és lehetőség van pályázni állami támogatásra is. A modell már rendelhető, és hamarosan megérkeznek az első autók a Renault márkakereskedői hálózatába.

A RENAULT-RÓL

A Renault egy történelmi mobilitási márka és az elektromos járművek úttörője Európában, amely mindig innovatív járműveket fejlesztett. A “Renaulution” stratégiai tervével a Renault ambíciózus, értékteremtő átalakulásba kezdett, egy versenyképesebb, kiegyensúlyozottabb és elektrifikáltabb kínálat felé. Célja, hogy megtestesítse a modernitást és az innovációt a technológia, az energia és a mobilitási szolgáltatások terén az autóiparban és azon túl is.

Megosztás

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email