Íme a vadonatúj Ford Tourneo Custom: kilenc üléssel konfigurálható utastér, prémium technológia, magasabb szintű kényelem

 • A Ford Pro vadonatúj, akár kilenc üléssel is felszerelhető Tourneo Custom modellje a sokoldalúság, a luxus és a dizájn új szintjét kínálja
 • Nagyobb teljesítményű, kifinomultabb és tágasabb, teljesen új tervezésű jármű személyes használatra vagy céges vásárlók számára
 • Az új hajtásláncok kínálatában megtalálható a plug-in hibrid (PHEV) technológia, az intelligens összkerékhajtás, valamint egy kifinomult és hatékony nyolcfokozatú automata sebességváltó is
 • Gazdag felszereltség: síneken mozgó, könnyen állítható hátsó ülések, motoros mozgatású oldalajtók, billenthető kormánykerék és B&O audiorendszer
 • A vadonatúj Tourneo Custom mostantól konfigurálható és megrendelhető; hamarosan a tisztán elektromos hajtású E-Tourneo Custom modellre is leadhatók majd a rendelések, és az első járműveket 2024-ben kapják meg a vásárlók

2023. október 9. – A vadonatúj Tourneo Custom magasra teszi a lécet vetélytársai számára, hiszen maximális sokoldalúságra és kényelemre tervezett új padlólemezéhez kimagasló hatékonyságú, kifinomultan működő hajtásláncok tartoznak – köztük egy új plug-in hibrid (PHEV) technológia is –, és az autó összkerékhajtással is megrendelhető.

A magán- és céges használatra egyaránt kiválóan alkalmas Tourneo Custom tágas utasterében, akár kilencen is utazhatnak. Az új modell kifejezetten prémium felszereltséggel érkezik; jó példa erre a hihetetlenül rugalmasan állítható, síneken tologatható két hátsó üléssor, a motoros mozgatású oldalajtók, a B&O audiorendszer, a panoráma napfénytető és az innovatív, billenthető kormánykerék, ami asztalként vagy munkafelületként is használható.

A komfortérzetet tovább javítja az új generációs járműtervezési módszereknek köszönhető, kimagasló kifinomultság és járműdinamika. A rugózási kényelmet és a menetstabilitást új szintre emeli a független hátsó felfüggesztéssel kialakított, optimalizált futómű, a relaxált vezetési élményről pedig egy zökkenőmentesen kapcsoló, nyolcfokozatú automata sebességváltó gondoskodik.

“Mindegy, hogy egy aktív családot kell elvinnie a hétvégi kirándulásra, vagy cégvezetőket kell stílusosan és kényelmesen elfuvaroznia a reptérre, a Tourneo Custom fejlett konnektivitása, izgalmas dizájnja és új luxus-felszereltsége minden feladathoz tökéletes választás,” nyilatkozta Hans Schep, a Ford Pro Európa vezérigazgatója.

Az eddigi legátfogóbb Tourneo Custom-kínálatban megtalálható, a legújabb generációs Ford EcoBlue dízelmotor 136, 150 és 170 lóerős változata1, a vadonatúj PHEV technológia2, illetve az E-Tourneo Custom3 is, amelynek elektromos hajtáslánca egy 64 kWh valós teljesítményű akkumulátor-csomagból és egy 160 kW-os elektromotorból áll; ez a modellváltozat 325 kilométeres hatótávolságot biztosít. A dízelmotoros változatok gyártása már megkezdődött, és a Tourneo Custom PHEV is megrendelhető 2024. tavaszi átadással, míg az elektromos hajtású E‑Tourneo Customváltozatok kiszállítása várhatóan 2024. nyarán kezdődik.

Az új generációs Tourneo Custom modelleket a vállalat összehangolta a Ford Pro digitális szoftver- és szolgáltatási platformjával, ami olyan Ford Pro Software 4 flottakezelési megoldásokat kínál, mint a FordPass alkalmazás5 és a hálózatba kapcsolt, rendelkezési időt optimalizáló FORDLiive rendszer.

Tágasnak és komfortosnak tervezték – rugalmas ülésrendszerrel és luxus kiegészítőkkel

A vadonatúj Tourneo Customot úgy alakították ki tervezői, hogy sokkal kényelmesebbé váljon. A stílusos, új utastér gondos munkával, kiváló minőségű anyagokból készül, és a gazdagon felszerelt kabin prémium kiegészítőket kínál.

Az optimalizált padlólemez bőséges utasteret biztosít, függetlenül attól, hogy milyen hajtásláncot választ a vásárló. A normál és nyújtott tengelytávolságú modellekhez egyaránt rendelhető három üléssor kilenc férőhellyel, így az autó a használati érték egészen új szintjét nyújtja.

Az utastér kialakításának alapja, hogy a második és a harmadik üléssort egy új sínrendszerre szerelték; ez a megoldás maximális rugalmasságot biztosít, így az utasok és csomagjaik mindig kényelmesen elférnek. A kabin hátsó részének padlójába süllyesztett síneken az ülések könnyen mozgathatók előre-hátra, sőt ha kell, ki is emelhetők az autóból. A második sor három ülése egyenként mozgatható, a harmadik sorban pedig egy egyharmad/kétharmad arányban osztva dönthető üléspad található.

Az új ülések könnyebbek a most kifutó modellben használtaknál, és a második sor mindegyik ülése beépített biztonsági övet kapott, így az utastér gyorsabban és könnyebben átvariálható – még akár a kategóriában egyedülálló hatüléses konferencia-kialakításra is. A második sor összes ülésében megtalálhatók az ISOFIX rögzítési pontok, ahogy a harmadik sor két szélső ülésében is.

A luxusszínvonalú belső térben új megoldások szolgálják, hogy a vásárlók saját igényeikhez formálják járművüket, még kényelmesebbé varázsolva ezzel az utazást; ilyen például a nagyméretű üveg panorámatető, ami növeli a térérzetet és fénnyel tölti meg az utaskabint, vagy az infrás érzékelőrendszer, ami erős napsütésben automatikusan átállítja a klímát. A motoros mozgatású oldalsó tolóajtók kézhasználat nélkül, az első kerék felé irányuló láblendítéssel is nyithatók, ha a vezető például nehéz tárgyat készül beemelni az autóba.

A maximális utazási komfort érdekében a mérnökök olyan csúcskategóriás technológiákat építettek be a Tourneo Custom kabinjába, mint a:

 • Háromzónás, elektronikus vezérlésű klímaberendezés
 • 14 hangszórós B&O hangrendszer, hátul elhelyezett mélynyomóval6
 • Kifinomult utastéri világítás
 • Vezeték nélküli töltőtálca7 a mobil készülékekhez
 • Ülésfűtés a második sor szélső ülésein.

A Tourneo Custom vásárlói számos vonzó modellváltozat közül választhatnak, hiszen a kínálatban megtalálható a kalandozáshoz ideális Active kivitel, a mutatós Sport változat és a csúcsot jelentő Titanium X is; ez utóbbi minden idők leggazdagabban felszerelt Tourneo modellje, olyan alaptételekkel, mint a 19 colos könnyűfém keréktárcsák, a mátrix LED világítás vagy a luxusszínvonalú Sensico szintetikus bőr üléskárpitozás.

A Tourneo Customban azonban nemcsak a felszereltség, hanem a használati érték és a teljesítmény is szintet lépett. A vadonatúj szerkezeti kialakításának köszönhetően a jármű padlója alacsonyabban húzódik, a ki- és beszállást, illetve a pakolást pedig új, beépített oldalfellépő segíti, és mindezt praktikusan egészítik ki a kategória legtágasabb nyílásait feltáró oldalsó tolóajtók.

Az optimalizált padlólemez további előnye, hogy ezzel a legtöbb modellváltozat magassága két méter alatt marad, így be lehet hajtani velük a garázsokba vagy a többszintes parkolóházakba, amelyek gyakran tiltott területek a Tourneo Custom szegmensében kapható járművek számára. Az alacsonyabb karosszéria ráadásul az aerodinamikára is kedvezőbb hatással van, ez pedig tovább csökkenti az autó üzemanyag-fogyasztását.

A teljesen újratervezett futómű előnyeit mind a vezető, mind az utasok megtapasztalják majd, hiszen a teljes modellcsaládban bevezetett vadonatúj, független hátsó felfüggesztés révén érezhetően javult a Tourneo Custom rugózása és irányíthatósága.

Innovatív dizájn kívül-belül

A vadonatúj Tourneo Custom határozott megjelenése, hatásos formavilága mind a magán-, mind pedig a céges vásárlók számára vonzó. Az új vizuális megoldások elöl és hátul egyaránt szélesebbnek láttatják a magabiztos, stabil kiállású autót.

A kifinomult, mégis praktikus dizájn az utastér kialakítását is meghatározza, és a stílusos két- vagy háromüléses első kabinszekció az eddiginél jóval több technológiát és kényelmet kínál. A műszerfalon egy ergonomikusan elhelyezett, 13 colos érintőképernyő kapott helyet; ezen fut a SYNC 4 infotainment rendszer8is. Ez, és az új digitális műszeregység egy ösztönösen kezelhető, vezetőközpontú cockpitet alkot, ahol az autóban ülők az alapáras, vezeték nélküli Android Auto és Apple CarPlay rendszerrel9 kényelmesen és biztonságosan használhatják okoseszközeiket.

Sok vásárló mobil élettérként és munkahelyként használja autóját. A Tourneo Connect kiválóan alkalmas erre, amiben fontos szerep jut az új E-Transit Custom modellben nemrég bemutatott billenthető kormánykeréknek. A kategóriában egyedülálló megoldásnak köszönhetően a volán ergonomikus állvánnyá alakítható a tabletek és laptopok használatához, illetve sík asztallá, amin kényelmesebb írni. A kormánykerék karimája lapított, az automata váltós modellekben pedig a váltókart egy konzolra helyezték, így nagyobb tér jut a térdeknek és a lábaknak, valamint a be- és kiszállás is egyszerűbb.

További teret szabadít fel – és újabb tárolóhelyet biztosít – az a megoldás, hogy az utasoldali frontlégzsákot a tetőbe építették be. A légzsák eddigi helyén egy zárható rekeszt alakítottak ki a műszerfalban, amelyben elfér egy laptop vagy egy A4-es dosszié, ráadásul így a vezetőhöz közelebb is felszerelhetők a különféle hordozható elektronikus készülékek, az iparági szabványnak számító AMPS rögzítő elemekkel.

A vásárlói igényeknek megfelelő hajtáslánc-kínálat

A Ford Pro a legújabb generációs EcoBlue dízelmotorokat kínálja a Tourneo Custom vásárlóinak (136, 150 és 170 lóerős változatban), amelyekhez egy új, rendkívül hatékonyan működő nyolcfokozatú automata, vagy egy hatfokozatú manuális sebességváltó csatlakozhat.1

A jármű összkerékhajtású kivitelben is megrendelhető, ami bármilyen időjárás mellett magabiztosabb autózás garantál, ha a vezető nehezebben megközelíthető táborhelyekre, partszakaszokra vagy hegyvidékekre tart. A rendszer egy elektronikus vezérlésű tengelykapcsolóval intelligensen osztja el a vonóerőt a két tengely közt, kevesebb mint 20 ezredmásodperc alatt változtatva meg a hajtás módját; ez a megoldás a 136 és 170 lóerős EcoBlue motoros, automata sebességváltós modellváltozatokhoz rendelhető. A jobb tapadásra, de manuális sebességváltóra vágyó vásárlók mechanikus, részlegesen önzáró differenciálművet kérhetnek a 136 és 150 lóerős EcoBlue erőforrás mellé.

A vadonatúj Tourneo Custom Plug-In Hybrid modellbenegy párhuzamos hibrid rendszer működik, ami hatásosan kombinálja a takarékos, 2,5 literes Atkinson-ciklusú benzinmotor, az elektromotor és a 11,8 kWh valós teljesítményű akkumulátor előnyeit; a rendszer kombinált teljesítménye 232 LE. Az autó akár 52 kilométert2is képes megtenni tisztán elektromos hajtással, vagyis ideális közlekedési eszköz a nagyvárosok alacsony emissziós zónáiban, emellett pedig a Pro Power Onboard rendszer 2,3 kW-os elektromos csatlakozói is remekül kihasználhatók.

Minden hajtáslánc-változat kiváló vontatóképességet kínál: a dízelmotoros modellek akár 2500 kg-os, ráfutófékes utánfutót is elbírnak; ez a kapacitás a PHEV hajtás esetében 1850 kg10. A kényelmesebb használat érdekében a járműre kihajtható vonóhorog is felszerelhető, ami használaton kívül elrejthető szem elől, így nem rontja az autó összképét.

A Tourneo Custom biztonságos irányítását a Ford legújabb vezetéssegítő rendszerei garantálják, amelyek közül néhány, most először jelenik meg a modell kínálatában: 11

 • Intelligens Adaptív Sebességtartó Automatika
 • Tolatási Fékasszisztens
 • 360 fokos kamerarendszer, amely átfogó képet ad az autó környezetéről, megkönnyítve a manőverezést a zsúfolt városi környezetben

A Tourneo személyszállítók családjából először a Tourneo Custom modellben jelenik meg az AjtónyitásiFigyelmeztetés. Ez a hasznos funkció figyelmezteti az ajtót nyitó utasokat a közeledő járművekre (például a kerékpárosokra), így elkerülhetők a ‘rányitásos’ balesetek, emellett pedig segít a szülőknek észlelni, hogy a hátul utazó gyermekükkinyitotta az oldalsó tolóajtót, és kiszaladhat a forgalomba.

Ford Pro: teljes körű támogatás

Az alapáras 5G modemnek12 köszönhetően a felhasználók a szupergyors konnektivitás minden előnyét élvezhetik; ez alapozza meg a Ford Pro digitális szolgáltatásait. Az autó tulajdonosai a FordPass alkalmazással5, a flottakezelők pedig a produktivitást javító Ford Pro szoftver segítségével a távolból zárhatják az ajtókat, felügyelhetik a jármű vagyonvédelmét, sőt figyelmeztetéseket is kaphatnak az autó műszaki állapotával kapcsolatban. A modemen keresztül a Tourneo Custom fogadja a Ford Power-Up vezeték nélküli szoftverfrissítéseket, amelyek folyamatosan javítják a jármű funkcióit és képességeit – anélkül, hogy ezért külön el kellene látogatni egy márkaszervizbe.

A Tourneo Custom gyári tartozéka az Alexa Built-in rendszer.13 Ez a személyes használatra szánt mesterséges intelligencia segít a vezetőnek kapcsolatban maradni a külvilággal, megszervezni a napját, valamint kellemesebbé és produktívabbá tenni az autóban töltött időt. Az Alexa Built-in felhasználói egyszerű, szóbeli utasításokkal adhatják meg a navigációs rendszernek a következő megálló címét, telefonhívásokat indíthatnak, sőt akár az Amazon.com oldalról is vásárolhatnak. A funkció a központi érintőképernyőn, a SYNC 4 rendszeren keresztül kezelhető.

A vadonatúj Tourneo Custom gyártása már megkezdődött a Ford Otosan modern Yeniköy üzemében, a törökországi Kocaeliben.


1A Ford Tourneo Custom EcoBlue homologizált CO₂-kibocsátása 192-234 g/km (WLTP), homologizált üzemanyag-fogyasztása 7,3‑8,9 l/100 km (WLTP).

2A Ford Tourneo Custom Plug-In Hybrid homologizált CO₂-kibocsátása 40-47 g/km (WLTP), homologizált üzemanyag-fogyasztása 1,7-2,1 l/100 km (WLTP), elektromos hatótávolsága pedig 46-52 km (WLTP).

3A WLTP vezetési ciklus szerinti számítások alapján. A 325 km-t is elérő hatótávolság teljesen feltöltött akkumulátorra értendő, az aktuális szériától és akkumulátor-konfigurációtól függően. A tényleges hatótávolságot olyan tényezők is befolyásolhatják, mint a külső körülmények, a vezetési stílus, az út jellege, a jármű állapota, a lítiumion akkumulátor kora és állapota.

A hivatalos, homologizált üzemanyag/energiafogyasztási, CO₂-kibocsátási és az elektromos üzemmódban megtehető hatótávolság WLTP mérés szerinti adatait az Európai Unió 715/2007/EC számú szabványa által előírt technikai kívánalmak és műszaki adatok alapján, illetve a legfrissebb 2017/1151 EU direktíva alapján regisztrálták. Az alkalmazott, szabványos tesztelési eljárások lehetővé teszik a különböző járműfajták és gyártmányok összehasonlítását.

4 A Ford Pro Telematika a garanciális időszak kezdetétől egy éven át ingyenesen, utána előfizetéses alapon elérhető a Ford Smart Mobility szabályai és leírása szerint, széleskörű elérést enged különböző alkalmazásokhoz, emellett a jármű állapotához, beleértve annak helyét, útvonalát, a vezető viselkedését, az üzemanyag/energia-felhasználást, és egyéb diagnosztikai adatokat, és tartalmaz egy kapcsolódó applikációt, amely összeköti a sofőröket a flottakezelővel. Flottaügyfelek a softwaresolutions@fordpro.com email címen, a Ford Pro Software Command Centrumon keresztül kérhetnek információt a Ford Telematika termékekről. Az adatok elérhetőségéhez adatforgalom és a járműadatokhoz való hozzáférési lehetőség szükséges.

5 A bizonyos okostelefon-platformokkal kompatibilis FordPass és FordPass Pro alkalmazás letölthető. Az üzenet- és adatforgalomért a szolgáltató díjat számíthat fel.

6A BANG & OLUFSEN© 2021, a B&O© 2021. BANG & OLUFSEN™ és a B&O™ a Bang & Olufsen Group bejegyzett védjegyei. Licensz: Harman Becker Automotive Systems Manufacturing Kft. Minden jog fenntartva.

7Az itt rendelkezésre álló Qi vezeték nélküli töltés nem minden mobiltelefonnal kompatibilis

8Ne vezessen zavaró körülmények hatása alatt. Ha lehetséges, használja a rendszerek hangvezérlését. Bizonyos funkciók zárolva lehetnek, amíg az autó sebességváltója menetfokozatba van kapcsolva. Nem minden funkció kompatibilis az összes telefonkészülékkel.

9Aktív adatcsomaggal és kompatibilis szoftverrel rendelkező telefon szükséges. Használat közben a SYNC 4 nem vezérli a harmadik féltől származó termékeket. A harmadik felek kizárólagos felelősséggel tartoznak termékeik működéséért

10A maximális vontató kapacitás a rakománytól, a járműkonfigurációtól, a tartozékoktól és az utasok számától függ.

11A vezetéssegítő technológiák kiegészítő feladatot látnak el, és nem helyettesítik a vezető figyelmét, döntését és irányítását, és a biztonságos autózást. Részletek a Felhasználói Kézikönyvben.

12 A FordPass Connect, a FordPass Pro okostelefonos alkalmazás és a kiegészítő csatlakoztatott szolgáltatások szükségesek a távolról vezérelhető szolgáltatásokhoz (lásd: FordPass Felhasználási Feltételek). A csatlakoztatott szolgáltatások és funkciók működése a kompatibilis hálózat rendelkezésre állásától függ. A technológia, a mobilhálózatok és a járművek fejlődése korlátozhatja a csatlakoztatott szolgáltatások és funkciók működését. A csatlakoztatott szolgáltatás nem tartalmazza a WiFi-hotspotot.

13 Hét európai piacon: Ausztriában, Franciaországban, Németországban, Írországban, Olaszországban, Spanyolországban és az Egyesült Királyságban. A támogatott piacokon Alexa kizárólag angol, francia, német, olasz és spanyol nyelven lesz használható. Más piacokról Alexa akkor sem lesz elérhető, ha képes használni a támogatott nyelvet. Az Alexa Built-in használatához a járműben ülve, a FordPass alkalmazás használatával vagy a jármű beállító felületein keresztül aktiválni kell a FordPass Connect funkciót. Az Alexa funkcióhoz való csatlakozáshoz Amazon ügyfélfiók szükséges, valamint SYNC 4 vagy SYNC 4A, FordPass Connect, és kiegészítő hálózatba kapcsolt szolgáltatás, amit a FordPass alkalmazáson keresztül kell aktiválni (részletek a FordPass Felhasználói feltételeiben). Szükség lehet még további termékekre és beállításokra is.

Globális amerikai márkaként a Ford már több mint 100 éve az európai gazdaság és társadalom aktív szereplője; a vállalat elkötelezett a mozgás szabadsága iránt, ugyanilyen fontossággal kezelve a bolygóról és egymásról való gondoskodást is. A vállalat Model e, Ford Pro és Ford Blue üzletágainak működésével összehangolt Ford+ terv felgyorsítja a Ford európai átalakítását, hogy 2035-re megvalósulhasson a tisztán elektromos alapú, széndioxid-semleges jövő. A vállalat ezt új, előremutató elektromos járművekkel alapozza meg, amelyeket az európai autósok igényeit szem előtt tartva terveztek meg és innovatív szolgáltatásokkal támogatnak, elősegítve az emberek egymás közti kapcsolattartását, a közösségek fejlődését és a vállalkozások gyarapodását. A Ford 50 önálló európai piacon forgalmazza és szervizeli járműveit; ez a tevékenység magában foglalja a Ford Motor Credit Company, a Ford Ügyfélszolgálat és 14 gyártóüzem (nyolc saját tulajdonú vállalat és hat nem összevont közös vállalkozás) működését, négy központtal: a németországi Kölnben, a spanyolországi Valenciában, valamint vegyesvállalatainknál a romániai Craiovában és a törökországi Kocaeliben. Saját tulajdonú és összevont vegyesvállalataiban a Ford mintegy 34.000 embert, illetve a nem összevont közös vállalkozásokkal együtt mintegy 56.000 embert foglalkoztat Európában. Amennyiben több információra van szüksége a Fordról, termékeiről vagy a Ford Credit vállalatról, kérjük, keresse fel a www.corporate.ford.com vagy a www.ford.hu honlapot.

Megosztás

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email