A Ford Pro forradalmasítja az egytonnás áruszállítók produktivitását a vadonatúj Transit Custom modellel

 • A felhasználók által inspirált innovációival és a produktivitást javító, fejlett digitális megoldásaival a vadonatúj Transit Custom új szintre emeli Európa legkeresettebb áruszállítójának képességeit
 • Az új generációs padlólemez nagyobb hasznos teherbírást és tovább javított vezetői komfortot kínál, és az autóhoz alacsony üzemanyag-fogyasztású, hatékony hajtásláncok választhatók
 • A Transit Custom vásárlói mindenben számíthatnak a Ford Pro szoftveres megoldásaira és szolgáltatásaira; az alapáras 5G kapcsolattal letölthető vezeték nélküli frissítések folyamatosan új képességekkel ruházzák fel a járművet

 • A szegmensben elsőként alkalmazott megoldások: innovatív, billenthető kormánykerék, értékes időt megtakarító Fuvarsegéd, illetve a városi kerékpárosok védelmét szolgáló új Ajtónyitási Figyelmeztetés

 • Az eddigi legszélesebb választékban megtalálható az új plug-in hibrid modell, az intelligens összkerékhajtás, illetve a kategóriában egyedülálló, magas szintű rugalmasságot kínáló MultiCab karosszériaváltozat is
 • A vadonatúj Transit Custom már megrendelhető, és az első járműveket 2023. negyedik negyedévében vehetik át a vásárlók; a tisztán elektromos hajtású E-Transit Custom is hamarosan rendelhető lesz, és a kiszállítás 2024. nyarán kezdődik

2023. október 9. – A Ford Pro a teljes európai piacon bevezeti a vadonatúj Transit Custom haszonjárművet, amely a termelékenység új szintjét kínálja a kis- és középvállalkozások számára.

Azok a vásárlók, akik megrendelik Európa legnagyobb darabszámban értékesített egytonnás áruszállítójának1 új változatát, számíthatnak a Ford Pro teljes szoftveres digitális ökoszisztémájára és szolgáltatásaira, amelyek segítségével csökkenthetik autóik üzemeltetési költségeit, hatékonyabban végezhetik munkájukat, és egyszerűsíthetik a feladatok szervezését.

A Ford mérnökei vadonatúj padlólemezt fejlesztettek ki, amit arra terveztek, hogy a jármű több hasznos terhet szállíthasson, könnyebb legyen a ki- és berakodás, és a sofőr kényelmesebb munkakörnyezetben dolgozhasson, miközben egy kimagasló teljesítményű és kiválóan irányítható autót vezet. A padlólemez modern kialakítása lehetővé teszi a hatékony hajtásláncok – köztük a plug-in hibrid hajtás2– alkalmazását, illetve a Transit Custom kínálatában most először megjelenő összkerékhajtás beépítését, méghozzá úgy, hogy mindez nem rabol helyet a rakodótérből.4

Az új Transit Custom3 a felhasználók visszajelzései alapján számos olyan, a szegmensben elsőként elérhető funkciót és digitális élményt kínál, amelyek maximális produktivitást biztosítanak munkavégzés közben: ilyen például az innovatív, billenthető kormánykerék, az értékes időt megtakarító Fuvarsegéd, az átépítéseket megkönnyítő Upfit Integrációs Rendszer, az új Ajtónyitási Figyelmeztetés biztonsági technológia, valamint a sokoldalúanhasználható MultiCab karosszéria-kivitel.

A Transit Custom eddigi legütőképesebb kínálatát mindemellett az elektromos hajtású E-Transit Custom4 is kiegészíti, amely rendkívüli módon leegyszerűsíti, hogy a kisvállalkozások átálljanak az elektromos járművek használatára.

“A vadonatúj Transit Customnak magas szintet kell meglépnie, hiszen a modell már tavaly is az Egyesült Királyság legnagyobb darabszámban értékesített járműve volt, ezért mindent megtettünk, hogy még ezt is felülmúlhassuk,” nyilatkozta Hans Schep, a Ford Pro Európa vezérigazgatója. “Az új generációs Transit Custom vadonatúj szerkezete, hálózatba kapcsolt ökoszisztémája és innovatív felhasználói élménye új szintre emeli ügyfeleink termelékenységét a konnektív járművek új korszakában.”

A felhasználók igényeit szem előtt tartó kialakításával és a Ford Pro digitális ökoszisztémájának támogatásával a vadonatúj Transit Custom egészen átformálja azt a képet, hogy mit várhatnak el egy haszonjárműtől a kis és közepes vállalkozások, amelyek egyébként az európai vállalatok 99 százalékát teszik ki, és 768 milliárd euróval járulnak hozzá Európa gazdaságához.

Az EcoBlue dízelmotorral hajtott Transit Custom modellek gyártása már megkezdődött, és az első ilyen járműveket 2023. negyedik negyedévében vehetik át a vásárlók. Mostantól a teljes modellkínálat megrendelhető, köztük a plug-in hibrid változat is, 2024. tavaszi átadással, míg az elektromos hajtású E‑Transit Custom változatok kiszállítása várhatóan 2024. nyarán kezdődik.

A szegmensbenelsőként kínált funkciók páratlan felhasználói élményt biztosítanak

Mielőtt a Ford mérnökei elkezdték felvázolni a vadonatúj Transit Customot, a vállalat D-Ford emberközpontú tervezőlaboratóriuma éveket töltött azzal, hogy felmérje, mik az üzleti felhasználók valódi igényei, mit hiányolnak az autókból, és ezek alapján innovatív megoldásokat javasoljon, amelyek segítségével növelhető a jármű produktivitása.

Tökéletes példa erre, hogy a kisvállalkozók gyakran irodaként és étkezőként is használják az utaskabint. Ezért a Mobil Iroda opciós csomagban kínált új, innovatív billenthető kormánykerék ergonomikus állvánnyá alakítható a tabletek és laptopok használatához, illetve sík asztallá, amin kényelmesebb írni vagy ebédelni.

A kézbesítést végző sofőrök naponta akár 200 címre is kimehetnek és 500 tételt kézbesíthetnek, vagyis a munkájukban minden perc számít. A 2024. októberétől rendelhető Fuvarsegéd5segít egyszerűsíteni az apró, időrabló műveleteket, amelyeket a sofőr ilyenkor mindig elvégez a biztonság, a vagyonvédelem és a nyugalom érdekében. A bekapcsolt Fuvarsegéd akkor aktiválódik, amikor a vezető parkoló állásba kapcsolja a sebességváltót. A Transit Custom ekkor automatikusan bekapcsolja a vészvillogót, és bezár minden nyitott ablakot, mihelyt a vezető elhagyja a járművet. Visszatérve a sofőr a kulcs használata nélkül szállhat be és indíthatja el az autót; ezután a vészvillogók kikapcsolnak, és az ablakok visszaállnak korábbi helyzetükbe.

A zsúfolt városi környezetben dolgozó sofőrök jó hasznát veszik majd a Ford Pro új AjtónyitásiFigyelmeztetés5technológiájának, amit a vállalat az új Transit Custom modellel vezet be haszonjármű-kínálatában. Ez az intelligens funkció figyelmezteti a sofőrt a közeledő kerékpárosokra, így segít elkerülni a ‘rányitásos’ baleseteket, amikor az utas kinyitja az ajtót, miközben egy biciklis halad el az autó mellett.

Az Európában eladott Transit modellek felét valamilyen módon átépítik vásárlóik, és sok ilyen átalakításhoz kiegészítő kezelőszerveket és kijelzőket kell beszerelni az autóba. A Ford Pro egyedülálló Upfit Integrációs Rendszerével az átalakítást végző cégek egyszerűen összekapcsolhatják az utólag beépített berendezéseket a Transit Custom elektromos rendszerével és az (alapáras) utastéri érintőképernyővel6. Ezáltal szükségtelenné válik az utasfülke módosítása, a kezelőszervek újravezetékezése, vagyis az átépítés gyorsabban és hatékonyabban elvégezhető, az átalakítás pedig megbízhatóbb és biztonságosabb lesz.

A vadonatúj Transit Custom fejlesztése során a Ford felismerte, hogy sok felhasználó úgy szeretne négy vagy öt embert szállítani, hogy közben hosszú vagy terjedelmes, esetleg koszos tárgyakatis szeretnének berakni az elkülönített raktérbe. A szegmensben egyedülálló MultiCab karosszériaváltozat egy L-alakú kompozit rekeszfallal oldja meg ezt a problémát, így a két kárpitozott üléssel kialakított hátsó üléssor mellett is rendelkezésre áll egy teljes hosszúságú rakodótér.

Új padlólemez: a produktivitás új szintje

A Transit Custom tovább javított produktivitásának egyik alapeleme a vadonatúj padlólemez, amit az optimális hasznos teherbírás, a könnyű ki- és berakodás, illetve a sokféle hajtáslánc befogadásának szempontjai szerint alakítottak ki. Az új tervezésű szerkezet merevebb és 100 kilogrammal könnyebb lett, mint a korábbi modellgenerációban, tengelytávolsága pedig (modellváltozattól függően) akár 200 milliméterrel is hosszabb lett az optimális szállító képesség érdekében.

Az üzemanyag-fogyasztást hatásosan csökkenti, hogy az új modell karosszériáját átfogó áramlástani szimulációkkal alakították ki, ami a kisebb homlokfelülettel együtt akár 13 százalékkal alacsonyabb CdA-értéket eredményez, mint a most kifutó változat esetében.7A felépítmény optimalizálásával sikerült 2 méter alatt tartani a jármű magasságát, ezért a sofőrök könnyebben behajthatnak a magasságkorlátozással védett helyekre, például a többszintes parkolóházakba, garázsokba vagy a föld alatti rakodóterületekre.

A kategória legtágasabb oldalsó ajtónyílásának köszönhetően könnyebbé vált a rakodás, az ajtó új, integrált fellépőjével pedig még egyszerűbb bejutni a raktérbe.Opcióként motoros mozgatású, kézhasználat nélkül működtethető oldalsó tolóajtó is rendelhető, ami szintén a sofőrök munkáját segíti. A futómű és a karosszéria optimális kialakításával alacsonyabbra került a raktérpadló, ami nemcsak a rakomány mozgatását, hanem az utasfülkébe való ki- és beszállást is egyszerűbbé teszi.

A Transit Custom dobozos áruszállító kivitelében a raktér befogadó képessége (standard tetőmagasság esetében) 5,8 – 6,8 m3, a rakomány súlya elérheti az 1350 kg-ot8, hosszúsága pedig a 3450 mm-t (kihasználva az első utasülés alatti rekeszfal-nyílást). A jármű duplakabinos áruszállító és személyszállító változatokban is kapható, és mindegyik variáns megrendelhető hosszú és rövid tengelytávolsággal. Ráfutófékes utánfutóval a legnagyobb vontatható tömeg 2800 kg9, és a vásárlók behajtható vonóhorgot is rendelhetnek az autóhoz.

A nagyobb E-Transithoz hasonlóan az összes E-Transit Custom is ferde hosszlengőkaros független hátsó felfüggesztést kapott, ami nemcsak a raktérpadló alacsonyabb kialakítását tette lehetővé, hanem precízebb irányíthatóságot és jobb tapadást is biztosít. Az első kerekek és rugóstagok is előbbre kerültek, így a kabin könnyebben átjárható keresztirányban, emellett pedig az első üléssorban nagyobb lett a lábtér, és rövidebb lett az orr-rész túlnyúlása, vagyis az autóval magabiztosabban lehet parkolni és manőverezni.

A Transit Custom vezetéssegítő rendszereinek kínálata5most olyan fejlett technológiákkal bővül, mint a Keresztirányú Forgalom Asszisztens, a Tolatási Fékasszisztens, a 360 fokos kamerarendszer, valamint a Stop & Go funkcióval kiegészített Intelligens Adaptív Sebességtartó Automatika, amivel az automata sebességváltós modellek még az araszoló városi forgalomban is a gázpedál használata nélkül vezethetők.

Kedvezőbb rendelkezésre állási idő, alacsonyabb szerviz- és üzemeltetési költségek

Az összes új Transit Custom teljesen integrálható a Ford Pro platformba, ahol olyan szoftveres és csatlakoztatott szolgáltatások állnak rendelkezésre, mint a Ford Pro Telematika10flottakezelési eszközei és a FordPass Pro app11, valamint a FORDLiivehálózatba kapcsolt, rendelkezésre állási időt optimalizáló rendszer.

Az egy éven át ingyenesen használható Ford Pro Telematikarévén a Transit Custom tulajdonosai folyamatosan figyelemmel követhetik a jármű mozgását, hatékonyságát és műszaki állapotát. A rendszer segítségével az üzemanyag- és karbantartási költségek is csökkenthetők, mivel az üzemeltető hangüzenetekkel figyelmeztetheti a sofőrt, ha azt tapasztalja, hogy indokolatlanul sokáig áll valahol, túl keményen fékez/gyorsít, vagy nem használja a biztonsági övet. A Telematika emellett valós idejű biztonsági riasztást küld a tulajdonosnak, ha úgy érzékeli, hogy a járművet ellopták, engedély nélkül használják, vagy az előre beállított munkaidőn kívül közlekednek vele.

A FordPass Pro alkalmazásnak köszönhetően a kisvállalkozásoknak nincs szükségük flottakezelő alkalmazottra. Az ingyenes okostelefon-appal a felhasználók távolról zárhatják-nyithatják a járművet, ellenőrizhetik annak helyzetét, nyomon követhetik az üzemanyag-fogyasztást, és járműállapot-jelentéseketkaphatnak a folyadékszintről, a gumiabroncsok nyomásáról, az olaj élettartamáról és a fékek állapotáról, hogy megelőzzék a költséges meghibásodásokat.

Az 5G modem aktiválása és a Ford Pro Software csomagba való regisztráció után, az ügyfelek rendelkezésére áll a FORDLiive rendszer. Az előzetes számítások szerint a FORDLiive akár 60 százalékkal is csökkentheti az állásidőt12, és a rendszer 2022-ben több mint 300.000 nappal növelte meg a járművek üzemidejét Európában, mintegy 138 millió eurót takarítva meg ezzel tulajdonosaiknak.

Az autóban több mint 30 különálló modul fogadja az 5G modemen13keresztül érkező Ford Power-Up vezeték nélküli szoftverfrissítéseket, amelyek javítják a jármű teljesítményét, új, minőségi fejlesztéseket telepítenek, frissítik a már meglévő funkciókat, vagy éppen vadonatúj funkciókkal és képességekkel gyarapítják az autó szolgáltatásait. A legtöbb update két percnél is kevesebb időt vesz igénybe, és a frissítés ütemezhető, hogy elkerülhető legyen a fölösleges állásidő.

High-tech utastér, konnektivitás, digitális élmények

A Ford Pro minden vállalkozás számára megkönnyíti, hogy átlépjen az új, hálózatba kapcsolt világba: A Transit Custom alaptartozéka a 13 colos, fekvő pozícióban beépített érintőképernyő6(ami a könnyű használhatóság érdekében jobban a vezető felé fordul), a Ford fejlett SYNC 4kommunikációs és szórakoztató rendszeréhez pedig egy beépített modem csatlakozik, a Ford Pro szolgáltatások szupergyors konnektivitása érdekében. A modern cocpitet egy 12 colos digitális műszeregység-kijelző egészíti ki.

A Transit Custom gyári tartozéka az Alexa Built-in rendszer, ami a 13 colos érintőképernyőn14 keresztül használható. Ez a személyes használatra szánt mesterséges intelligencia segít a sofőrnek kapcsolatban maradni a külvilággal, megszervezni a munkát, valamint kellemesebbé és produktívabbá tenni az autóban töltött időt. Az Alexa Built-in felhasználói egyszerű, szóbeli utasításokkal szervezhetnek meg találkozókat, használhatják a navigációt, felhívhatják az irodát, új tételeket adhatnak a bevásárló listájukhoz, sőt akár az Amazon.com oldalról is vásárolhatnak.

A Ford mérnökei nemcsak digitális innovációkkal, hanem ergonomikus megoldásokkal is javították a Transit Custom komfortját, tudva, hogy a sofőrök gyakran hosszú időt töltenek az utaskabinban. Az új padlólemez miatt személyautósabb lett a vezető üléshelyzete, míg a műszerfalra épített váltókarnak (automata sebességváltós modellek esetén), az elektronikus kéziféknek és a lapított karimájú kormánykeréknek köszönhetően, keresztirányban nagyon könnyű mozogni a kabinban.

További teret szabadít fel az a megoldás, hogy az utasoldali frontlégzsákot – a szegmensben elsőként – a műszerfal helyett a tetőbe szerelték. A légzsák eddigi helyén egy rekeszt alakítottak ki, amelyben elfér egy laptop vagy egy A4-es dosszié, ráadásul így a vezetőhöz közelebb is felszerelhetők a különféle elektronikus készülékek, az iparági szabványnak számító AMPS rögzítő elemekkel

Üzemanyag-takarékos hajtásláncok széles kínálata

A vásárlók megrendelhetik a legújabb generációs Ford EcoBlue dízelmotorok 110, 136, 150 vagy 170 lóerős változatát3, amelyeknek üzemanyag-fogyasztása és CO₂-kibocsátása közel hat százalékkal alacsonyabb, mint a kifutó modellé volt.5A hatfokozatú manuális sebességváltó alapfelszerelés, de opcióként elérhető egy modern, rendkívül hatékony nyolcfokozatú automata sebességváltó is, amivel a Transit Custom vontató kapacitása eléri a 2800 kilogrammot9; ez az egység a 136 és 170 lóerős blokkokhoz kérhető.

Az automata sebességváltós Transit Custom egy újonnan bevezetett, intelligens összkerékhajtású rendszerrel is megrendelhető, amely egy elektronikus vezérlésű tengelykapcsolóval, intelligensen osztja el a vonóerőt a két tengely közt, kevesebb mint 20 ezredmásodperc alatt változtatva meg a hajtás módját. A jobb tapadásra, de manuális sebességváltóra vágyó vásárlók, mechanikus, részlegesen önzáró differenciálművel is párosíthatják a 136 és 150 lóerős EcoBlue erőforrásokat.

A vadonatúj Transit Custom Plug-In Hybrid hajtáslánca hatásosan kombinálja a 2,5 literes Atkinson-ciklusú benzinmotor és a 11,8 kWh (valós) teljesítményű akkumulátor erejét; a 232 LE kombinált teljesítményű hajtás, 56 kmtisztán elektromos autózást2 biztosít, illetve 2,3 kW elektromosságot a szerszámok működtetéséhez, a Pro Power Onboard rendszeren keresztül. Az új hajtáslánc hasonló a Ford Kuga Plug-In Hybrid (Európa legnagyobb darabszámban eladott PHEV modellje 2021-ben és 2022-ben16) rendszeréhez, és a felhasználók számíthatnak a Ford Pro Charging teljes körű megoldásaira az otthoni, telephelyi és közterületi feltöltéseknél.

Az összes hajtáslánc működése, illetve a jármű teljesítmény-leadása és üzemanyag-fogyasztása, hozzáigazítható az adott közlekedési helyzethez a Választható Üzemmódokkal5, amelyek közt olyan, a produktivitást növelő beállítások is szerepelnek, mint az Eco vagy a Vontatás.

Az eddigi legszélesebb termékkínálat

Szállítási igényeik ismeretében a vásárlók az L1 és L2 karosszéria-hosszúságok, illetve a 280-as, 300-as vagy 320-as megengedett össztömeg-opciók közül választhatnak a különféle felépítmény-változatok kínálatából:

 • Dobozos áruszállító
 • Duplakabinos áruszállító
 • Személyszállító – immár gazdagon felszerelt kivitelben is
 • MultiCab

A Transit Custom sokféle modellváltozatban kapható:

 • Base: bőséges alapfelszereltség, benne a 13 colos érintőképernyő és az 5G modem
 • Trend: az összes hajtáslánccal megrendelhető, és a felszereltségében számos modern vezetéssegítő technológia szerepel
 • Limited: kifinomult külső dizájn és prémium kidolgozású utastér
 • Trail: összkerékhajtás vagy a tapadást javító mechanikus működésű, részlegesen önzáró differenciálmű
 • Sport: egyedi karosszéria-kitt, 17 colos könnyűfém keréktárcsák és versenyautó-stílusú csíkozás

A sokféle karosszériaváltozatnak, megengedett össztömegnek, hosszúságnak és felszereltségi szintnek köszönhetően, a Ford minden idők legsokoldalúbb Transit Custom-kínálatát nyújtja európai vásárlóinak.


1 Ausztria, Belgium, Nagy-Britannia, Csehország, Dánia, Finnország, Franciaország, Németország, Görögország, Magyarország, Írország, Olaszország, Hollandia, Norvégia, Lengyelország, Portugália, Spanyolország, Románia, Svédország, Svájc és Törökország

2 A Ford Transit Custom Plug-In Hybrid homologizált CO₂-kibocsátása 35-45 g/km (WLTP), homologizált üzemanyag-fogyasztása 1,6-2,0 l/100 km (WLTP), elektromos hatótávolsága pedig 48-55 km (WLTP).

3A Ford Transit Custom EcoBlue homologizált CO₂-kibocsátása 178-296 g/km (WLTP), homologizált üzemanyag-fogyasztása pedig 6,8-11,3 l/100 km (WLTP).

4A WLTP vezetési ciklus szerinti számítások alapján. A 337 km-t is elérő hatótávolság teljesen feltöltött akkumulátorra értendő, az aktuális szériától és akkumulátor-konfigurációtól függően. A tényleges hatótávolságot olyan tényezők is befolyásolhatják, mint a külső körülmények, a vezetési stílus, az út jellege, a jármű állapota, a lítiumion akkumulátor kora és állapota.

5A vezetéssegítő technológiák kiegészítő feladatot látnak el, és nem helyettesítik a vezető figyelmét, döntését és irányítását, és a biztonságos autózást. Részletek a Felhasználói Kézikönyvben.

6Ne vezessen zavaró körülmények hatása alatt. Ha lehetséges, használja a rendszerek hangvezérlését. Bizonyos funkciók zárolva lehetnek, amíg az autó sebességváltója menetfokozatba van kapcsolva. Nem minden funkció kompatibilis az összes telefonkészülékkel.

7Ford tesztadat. A legkedvezőbb mértékű javulás az előző generációs Transit Custom modellhez képest. Normál vezetési stílussal, enyhe időjárási és környezeti viszonyok közt.

8A maximális teherbírás a tartozékoktól és a járműkonfigurációtól függ. A konkrét járműre vonatkozó adatok az ajtóoszlopon található címkén szerepelnek. A vontató kapacitást behatárolja a vontatmány tömege és súlyelosztása.

9A maximális vontató kapacitás a rakománytól, a járműkonfigurációtól, a tartozékoktól és az utasok számától függ.

10A Ford Pro E-Telematika a garanciális időszak kezdetétől egy éven át ingyenesen, utána előfizetéses alapon elérhető a Ford Smart Mobility szabályai és leírása szerint, széleskörű elérést enged különböző alkalmazásokhoz, emellett a jármű állapotához, beleértve annak helyét, útvonalát, a vezető viselkedését, az üzemanyag/energia-felhasználást, és egyéb diagnosztikai adatokat, és tartalmaz egy kapcsolódó applikációt, amely összeköti a sofőröket a flottakezelővel. Flottaügyfelek a softwaresolutions@fordpro.com email címen, a Ford Pro Software Command Centrumon keresztül kérhetnek információt a Ford Telematika termékekről. Az adatok elérhetőségéhez adatforgalom és a járműadatokhoz való hozzáférési lehetőség szükséges.

11A FordPass Pro okostelefonos alkalmazás és a kiegészítő csatlakoztatott szolgáltatások szükségesek a távolról vezérelhető szolgáltatásokhoz (lásd: FordPass Felhasználási Feltételek). A csatlakoztatott szolgáltatások és funkciók működése a kompatibilis hálózat rendelkezésre állásától függ. A technológia, a mobilhálózatok és a járművek fejlődése korlátozhatja a csatlakoztatott szolgáltatások és funkciók működését. A FordPass Pro okostelefonos alkalmazás konnektivitásához aktiválni kell a járműben a FordPass Connect funkciót. A FordPass Pro alkalmazás kompatibilis az Apple és Android okostelefonokkal, és Európa 20 piacán letölthető az Apple App Store és Google Play oldalakról.

12Becsült éves érték, amelynek alapja: (1) a partnerek visszajelzése a jármű állapot kijelző figyelmeztetésére a FordPass Pro/Ford Telematika rendszerekben (amely segít elkerülni az országúti assistance szolgálat kihívását), (2) kalkulált időtartam, amelyet a partner megspórol a Ford Transit Centrumok karbantartási és szerviz szolgáltatásainak igénybe vételével (beleértve az Express Szervizeket). A valós megtakarítás függ az egyedi jellemzőktől (pl. vezetési stílus, a jármű használati módja).

13A FordPass Connect, a FordPass Pro okostelefonos alkalmazás és a kiegészítő csatlakoztatott szolgáltatások szükségesek a távolról vezérelhető szolgáltatásokhoz (lásd: FordPass Felhasználási Feltételek). A csatlakoztatott szolgáltatások és funkciók működése a kompatibilis hálózat rendelkezésre állásától függ. A technológia, a mobilhálózatok és a járművek fejlődése korlátozhatja a csatlakoztatott szolgáltatások és funkciók működését. A csatlakoztatott szolgáltatás nem tartalmazza a WiFi-hotspotot.

14Hét európai piacon: Ausztriában, Franciaországban, Németországban, Írországban, Olaszországban, Spanyolországban és az Egyesült Királyságban. A támogatott piacokon Alexa kizárólag angol, francia, német, olasz és spanyol nyelven lesz használható. Más piacokról Alexa akkor sem lesz elérhető, ha képes használni a támogatott nyelvet. Az Alexa Built-in használatához a járműben ülve, a FordPass alkalmazás használatával vagy a jármű beállító felületein keresztül aktiválni kell a FordPass Connect funkciót. Az Alexa funkcióhoz való csatlakozáshoz Amazon ügyfélfiók szükséges, valamint SYNC 4 vagy SYNC 4A, FordPass Connect, és kiegészítő hálózatba kapcsolt szolgáltatás, amit a FordPass alkalmazáson keresztül kell aktiválni (részletek a FordPass Felhasználói feltételeiben). Szükség lehet még további termékekre és beállításokra is.

15Az előző generációs Ford Transit Custom EcoBlue homologizált CO₂-kibocsátása 152-318 g/km (WLTP), homologizált üzemanyag-fogyasztása pedig 5,8-12,1 l/100 km (WLTP).

16 A JATO Dynamics és az IHS Markit által közzétett értékesítési eredmények. Az Ford Kuga Plug-In Hybrid homologizált CO₂-kibocsátása 21-31 g/km (WLTP), homologizált üzemanyag-fogyasztása pedig 0,9-1,3 l/100 km (WLTP).

A hivatalos, homologizált üzemanyag/energiafogyasztási, CO₂-kibocsátási és az elektromos üzemmódban megtehető hatótávolság WLTP mérés szerinti adatait az Európai Unió 715/2007/EC számú szabványa által előírt technikai kívánalmak és műszaki adatok alapján, illetve a legfrissebb 2017/1151 EU direktíva alapján regisztrálták. Az alkalmazott, szabványos tesztelési eljárások lehetővé teszik a különböző járműfajták és gyártmányok összehasonlítását.

Globális amerikai márkaként a Ford már több mint 100 éve az európai gazdaság és társadalom aktív szereplője; a vállalat elkötelezett a mozgás szabadsága iránt, ugyanilyen fontossággal kezelve a bolygóról és egymásról való gondoskodást is. A vállalat Model e, Ford Pro és Ford Blue üzletágainak működésével összehangolt Ford+ terv felgyorsítja a Ford európai átalakítását, hogy 2035-re megvalósulhasson a tisztán elektromos alapú, széndioxid-semleges jövő. A vállalat ezt új, előremutató elektromos járművekkel alapozza meg, amelyeket az európai autósok igényeit szem előtt tartva terveztek meg és innovatív szolgáltatásokkal támogatnak, elősegítve az emberek egymás közti kapcsolattartását, a közösségek fejlődését és a vállalkozások gyarapodását. A Ford 50 önálló európai piacon forgalmazza és szervizeli járműveit; ez a tevékenység magában foglalja a Ford Motor Credit Company, a Ford Ügyfélszolgálat és 14 gyártóüzem (nyolc saját tulajdonú vállalat és hat nem összevont közös vállalkozás) működését, négy központtal: a németországi Kölnben, a spanyolországi Valenciában, valamint vegyesvállalatainknál a romániai Craiovában és a törökországi Kocaeliben. Saját tulajdonú és összevont vegyesvállalataiban a Ford mintegy 34.000 embert, illetve a nem összevont közös vállalkozásokkal együtt mintegy 56.000 embert foglalkoztat Európában. Amennyiben több információra van szüksége a Fordról, termékeiről vagy a Ford Credit vállalatról, kérjük, keresse fel a www.corporate.ford.com vagy a www.ford.hu honlapot.

Megosztás

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email